negyedike

Negyedikéről keveset beszélgettünk Blankival, de mint kiderült, mindketten ugyanarra vágytunk: legyünk már túl rajta. Igaz, nem ugyanazok voltak a félelmeink.

Az éves MRI vizsgálat tétjéről nem beszélek vele, nem akarom feleslegesen felizgatni, mivel minden aggodalmam és félelmem ellenére valahol mélyen belül tudtam, hogy minden rendben van. Azt hiszem Blanki is tudta. Az ő problélmája az volt, hogy előre félt a szuritól, amivel a kontrasztanyagot adják be. Az ilyen félelmeken nem segít, ha azt mondom, lazíts, lélegezz, kevésbé fáj, ha nem ellenkezel… utólag azt mondta, elhiszi… jövőre meglátjuk.

Eltartott egy darabig, míg a helyére tettem az aggodalmam. Sokáig azt hittem, őérte aggódom, ezért őt cipeltem el az antropozófus homeopatához – aki remek ember, azt hiszem megtaláltuk a házi gyermekorvosunkat – neki szerettem volna alkati szert találni, hogy őt bebiztosítsam. Persze a doki egyből megmondta, hogy nincs itt szükség alkati szerre, meg másra se, hiszen nincsenek tünetei. Kutya baja. Ennyiben maradtunk.

Aztán épp valakivel beszélgettem erről az egészről, amikor hirtelen rájöttem, hogy nem neki kellett volna kezelést keresnem, hanem magamnak. A saját aggodalmaskodásom szorult segítségre, odafigyelésre. Úgyhogy gyorsan szereztem magamnak Bach cseppeket az aggódásra, elkezdtem használni és pikk-pakk jobban lettem.

Azt nem mondom hogy reggel nem voltunk idegesek. Mindkettőnknek hasmenése volt, türelmetlenek voltunk, stb. Aztán egyszerre túl voltunk rajta. Blanki megnyugodott, ahogy elfeledtettem vele a szurit: énekeltem (ő kérte!) és mesét mondtam neki, miközben a kattogástól a saját hangomat is alig hallottam. De aztán annak is vége lett, megkaptuk a felvételeket és a papírunkat, amiből nem sokat értettem, csak a lényeget: mindenk oké. Huh.

3 Comments

  1. B.Kata 2012-04-06

    Ó, de jó hír! És milyen szépe nagy lány lett a kis mosolygós csöppségből… Ősszel megy már iskolába? Hova?

  2. Merci 2012-04-06

    a gödöllői waldorf iskolába

  3. BKata 2012-04-06

    Gondoltam:-))Voltam ott idén az adventi Bazáron, jó hely nagyon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *