gyerekek

Móninak fotóztunk gyerekruhákat a ligetben így a gyerekek végre játszóterezhettek egy jót (vidéki gyerekek, kertesház, ritkán jutnak el játszótérre). Cikk az NLC-n: Turitrend: gyerekruhát a legolcsóbban

stylist: Kádár Móni
modellek (növekvő sorrendben): Marci, Laura, Miksa, Blanka, Móni
fotó: yours truly
helyszín: Városliget

Érdekes volt most kicsit innen nézni a gyerekeimet és a tesóm gyerekeit. A lányok keményen pózolnak, amint megállnak egy fotózás közben, ezért csak játék, szaladgálás, mászókázás vagy éppen bambulás közben érdemes őket elcsípni. A fotózásnak ettől lesz annyira más a hangulata, mint a felnőtteknél. Egy felnőttnek elég azt mondanom, hogy felejtse el a pózokat és nagyjából el tud vonatkoztatni a címlaplányok beállásaitól. Persze a nők nagyrészének van tükörarca (olyan arckifejezés, amit akkor vesznek fel, amikor tükörbe néznek) és kedvenc beállása, amik könnyen kijátszhatók, ha valami szokatlan dologra kérem őket. Azt szeretném, ha olyan képeket tudnék csinálni a modelljeimről, amiken természetesen viselkednek, hétköznapian és felszabadultan és ezeken a képeken keresztül mutatni meg nekik, hogy milyen szépek.

A gyerekeknél más a helyzet: egyrészt tesznek rá, hogy mi előnyös, másrészt sokan arra vannak idomítva, hogy állandóan mosolyogjanak, ha kell, ha nem (főleg a lányok). Csíz. Ezt én is csináltam régebben, de olyan erőltetett mosolyok születtek így, amik inkább hasonlítottak vicsorgásra, mint mosolyra vagy nevetésre. Ezért ma már, ha egy gyerek nem mosolyog, akkor elfogadom, hogy most ilyen komoly vagy épp szomorú napja van és esetleg reménykedek abban, hogy menet közben változik majd a kedve – ez szerencsére szinte mindig bekövetkezik a gyerkekeknél.

És persze a ruhák. Ha egy gyerek nem érzi jól magát a ruhájában, akkor kedvetlenné, ingerültté válhat. Ezért a kényelmes ruha, főleg, amit magának választ ki, már eleve jó alap a fotózáshoz. És ez hatványozottan igaz, ha pont a ruhák kedvéért fotózunk. A lányokból egy szép ruha kihozza a (nem is annyira) szunnyadó hercegnőt és a fiúk sem a mini tuxban fogják magukat a legjobban érezni, de ha igen, akkor meg jó eséllyel a szüleik akadnak ki. Móni erre a fotózásra sokkal több ruhát hozott, mint amennyit a gyerekek végül felvettek, így csak olyasmiben fotóztuk őket, amit ők választottak maguknak.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *