fényjáték és portánc

Csak ebben a hónapban van egy olyan félóra a napos délutánokon, amikor így süt be a nap egy keskeny sávban a gyerekszoba ablakán. Ha ilyenkor a megfelelő időben (pl. porszívózáskor) a megfelelő helyen (Miksa ágyának végében) pont az ablak felé fordul valaki, akkor ez a csoda tárul a szeme elé. Képes vagyok percekig bambulni, ahogy a porszemcsék játszanak a fénypászmában.

Nem mellesleg látszik, ha kissé homályosan is, hogy Blanki a “mindent mindennel összekötözős” időszakában van. Egyik éjjel félálomban osontam (volna) ki a gyerekszobából, amikor rájöttem, hogy a hátam mögött – az esti mese alatt, amibe aztán mindannyian belealudtunk – úgy összekötötte a hintát az emeletesággyal, hogy hatalmas zajt csapva majdnem hasra estem majd pedig képtelen voltam kibogozni egyáltalán nem hétköznapi csomóit, úgyhogy végül labirintusba zárt kísérleti egér módjára kerestem menekülő útvonalat, addigra persze teljesen és végleg felébredve.

Van még egy, mert nem tudtam eldönteni, hogy melyiket szeressem…

 

One Comment

  1. biem 2011-09-26

    első körben nem is fogtam fel, merre és hogyan vannak a porszemcsék. :) azt néztem, hogy milyen csillogós nálatok a fal?! :))

    nekem egy kicsit inkább az első. :) a másodikon ez a nagyobb fekete pötty vonzza a szemet, és némileg zavaró.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *